HACCP Horeca training

Cursusduur

60 minuten

Prijs

€ 55

Wanneer je als organisatie met voedsel of drinkwaren werkt, ontkom je als organisatie niet aan de regels rondom voedselveiligheid. Met een HACCP- of voedselveiligheids-certificering laat je jouw afnemers weten dat je voldoet aan alle geldende hygiëneregels. Certificering is alleen niet verplicht. Je bent wel verplicht volgens de voor jouw geldende hygiëne-code te werken. De NVWA houdt hier toezicht op.

Alle medewerkers dienen op de hoogte te zijn van de inhoud van de code. Daarnaast dienen ze een instructie te hebben gehad, hoe zij veilig voedsel kunnen bereiden. Medewerkers dienen dus kennis te hebben van voedselveiligheid. De organisatie bepaalt hierbij zelf hoe dit aantoonbaar wordt gemaakt. Het is dus niet verplicht om een HACCP-training te volgen.  Een HACCP-training is dus niet verplicht, maar je bent wel verplicht om de kennis van de medewerkers up-to-date te houden.

Deze HACCP Horeca training is een perfecte tool om aan de verplichting van het up-to-date houden van de kennis van jouw medewerkers / collega’s te voldoen.

De training bestaat uit diverse onderwerpen, zoals:

  • Voedselveilig werken
  • Wetgeving
  • Kritische temperaturen
  • Persoonlijke hygiëne
  • Kruisbesmetting
  • Inkopen en ontvangst
  • Geleverde producten controleren
  • Etikettering
  • Opslag
  • Bedrijfsruimten en opslaglocaties
  • De koelkast
  • Opslag van gevaarlijke stoffen
  • Ongedierte
  • Afval
  • Schoonmaken
  • Afwassen
  • Verplichte controles
  • Temperatuur meten
  • Controlerende instanties
  • Bereiden
  • Invriezen
  • Presentatie


De training wordt afgesloten met een test van 20 vragen. Bij een voldoende resultaat, is het voor de cursist mogelijk om een certificaat te downloaden. Dit certificaat geldt als bewijs van deelname aan deze training en is twee jaar geldig.

Interesse? Neem direct contact op via de ‘Meer informatie‘ knop!

HACCP Horeca training

Meer informatie over de training ontvangen? Maak gebruik van het contactformulier!